Lazerde Medikal ve Cerrahi Ürün Markalama

Lazerde Medikal ve Cerrahi Ürün Markalama

Lazerler tüm üretim alanlarına yoğun bir şekilde girmeye devam ediyor. Tıbbi teknolojinin hızlı bir şekilde genişlemesi, özellikle cihazların minyatürleştirilmesi ve daha az invaziv prosedürler için harekete geçilmesi, daha hassas bileşenlere ve bunun sonucunda hassas parçalara zarar vermeden işleyebilen ince işleme tekniklerine olan ihtiyacı artırdı.

Malzemeyi markalamak için fiziksel temasa ve büyük mekanik kuvvetlere dayanan işlemler, küçük ve hassas ince malzemelere ve yapılara uygulanamaz hale geldi.

Buna karşılık, lazer markalama temassız olduğundan ve üretilen kuvvetler oldukça lokalize olduğundan farklılıklar gösteren malzeme cinslerine hassas işaretleme yapmayı mümkün kıldığından tıp sektörünün tercih sebebi olmuştur.

Cerrahi prosedürler sırasında, üretim için sıkı kalite gereksinimlerini karşılayan birçok farklı cihaz ve alet vardır.

Cerrahi aletlerin üretimi, büyük ürün çeşitliliği (cihazların veya implantların özelleştirilmesi gereği nedeniyle) ve genellikle küçük lot büyüklükleri, hatta ısmarlama ürünlere kadar – hastalar için özelleştirilmiş implantlar açık bir örnektir.

Tıbbi cihaz üretimi için işaretleme nispeten düşük lazer güçlerinin kullanılmalı ve hem konumlandırma, hem de lazer gücü ve maruz kalma süresi açısından çok dikkatli yapılmalıdır.

Lazerin esneklik, hassasiyet ve tekrarlanabilirlik özelliklerinden dolayı, tıp sektörünün tercih sebebidir.

LAZER İŞARETLEME

Isıyı tam olarak küçük bir alanda uygulama yeteneği, lazer işaretlemenin tıbbi ürün endüstrisinde devrim yaratması anlamına geliyordu.

Tıbbi cihazları kalıcı olarak işaretlemek için farklı dalga boylarında bir dizi lazer kullanmak mümkündür. Lazer işaretlemenin temel bir özelliği, ısıl işlemle bileşenlerin sterilizasyonundan sağ çıkarak cerrahi ekipman ve implantların olağanüstü izlenebilirliğine izin veren kalıcı bir izlenim üretmesidir.

Lazer markalama, uzun süreli dayanıklılığa, yüksek sıcaklıkta sterilizasyona karşı dayanıklılığa, ana malzemenin biyouyumluluğunun korunmasına sahiptir ve sıcaklığa duyarlı malzemelere zarar gelmesini önlemek için minimum ısınma ile malzeme üzerinde işlem yapabilmektedir.

 Halihazırda, lazer işaretleme ortalama olarak 25 um’lik bir çözünürlüğe sahiptir ve hem metallere hem de metal olmayan maddelere uygulanabilir. Markalama, satın alma ve kalite prosedürleri için hastanelerdeki cihazların, cerrahi ürün ve implantların izlenebilirliği ve takibi için mükemmeldir.

Eğer siz de cerrahi ürün ve implant üreticisi iseniz, markalama sisteminizin kesinlikle lazer olmasını öneriyoruz, bu sistem ürünlerinizin pazardaki önemini arttıracak ve firmanızın tercih olmasını sağlamakta büyük önem arz edecektir.